Youth Center in Amsterdam

             
                 

Description

    • The task was to integrate the small building as carefully as possible in the existing tree population, to keep enough distance to the adjacent building blocks and to design a monumental, polydirectional and well visible free-standing building. The realized building consists of the simple stacking of two – diametrically opposed – concepts of space. The ground floor level is designed as a flat sandwich-space, which opens up completely to the surroundings thanks to the glazing on all sides. The public green with its dominated tree canopy becomes part of the interior and generously extends the small space to the outside. This effect is enhanced by the modest interior design and the greyish colour scheme. Used as a „public living room“ of the neighbourhood, activities on the inside are well visible and stimulate the direct interaction with the public space.

Links of the building

Key Figures

    • Year of Construction: 2011
    • Gross floor space: 285 sqm
    • Net floor space: 150 sqm
    •  

Keywords